onsdag 23. oktober 2013

bruksanvisning for dager man har fri og hjemmetid


Sønn våkner alltid av fars "ståoppogordneseg" aktiviteter, selv om du tror du skal få sove lengre. Pass på at du som mor ikke tenker ukvemsord som gjelder far eller sønn. Forbann istedet en idiot av en nabo som ikke klarer å slå av bilalarmen. Gå ut på veranda og se etter vedkommende. Hvis vedkommende er synlig, kast ett eller annet.

Sønn er nå våken, og det er umulig å sove mer. Nekt først å innse dette faktumet. Rop tilbake til sønn at det er "NATTA". vent 8 minutter, stå så opp. Ta opp sønn som fornøyd konstaterer at "jeg er våken".

Plasser sønn i sofa, samtidig som du følger sønns oppfordringer om å "slå på lys". Slå tåen inn i sønnens brannbil som står på golvet. Kjenn på denne smerten i noen minutter.

Skift bleie på sønn mens han roper NEI NEI. Gi deretter sønn det ubrukelige nettbrettet dere fikk i tillegg til tven, slik at han skal bli værende i sofaen til du er ferdig med å smøre skiver.

Registrer at brannmann Sam som sønn ser på youtube ikke er riktig brannmann Sam, men en dubbet versjon med stor vekt på banneord.

Ta fra sønn nettbrett og finn "Itsy Bitsy spider". Sett på en barnevennlig versjon. Gi sønn kyss på pannen. Konstater samtidig at du og samboer har gitt sønn en elendig hårklipp. Gå inn på kjøkkenet, og fortsett å smøre skiver.

Ta fra sønn nettbrett . Sett på tv og "brannmann sam". Tenk et øyeblikk over det faktum at du nå bruker tven og nettbrettet som barnevakt. Funder over hva folk gjorde for 50 år siden. Si til deg selv at du driter litt i dette...Gi skiver til sønn.  Ta ut av oppvaskmaskinen. Gi påfyll av Biola ved behov.

Bruk en klut til å tørke av matrester som har etset seg inn i diverse overflater. Gi sønn en klut og la ham ta del i aktiviteten. Gi sønn massevis av ros når han skufler ned alle tingene som ligger på stuebordet.

Se et øyeblikk på tre nye flekker på gulvet. Lur et sekund på dette er, for deretter å få en åpenbaring. Dette er jo restene etter at du kvesset kajalen din i går! Sønn har skuflet dette ned på golvet, så tråkket i det og lagd striper. Bruk litt tid på å glede deg over at dette er kajal. Hadde det vært svarte innesko som hadde laget flekkene, hadde dette tatt tid å få vekk. Bruk litt tid til å drømme deg tilbake til din korte håndballkarriere. En gymsal full av svarte streker. Treneren er oppgitt fordi en eller annen på laget har kjøpt seg svarte joggesko. Kanskje var det deg ...?

Riv deg løs fra dagdrømming , og fortsett med støvtørking. la være å se for mye på kluten.

Hiv klær inn i oppvaskmaskinen. Innse at dette er oppvaskmaskinen. Ta klærne ut og lokaliser vaskemaskinen. Bruk sistnevnte. Fokuser på å unngå uønsket matriale som snusbokser, lightere, papir og nesespray. Dette har du vasket før.

Sett inn i oppvaskmaskinen. Sett på oppvaskmaskinen. Hjelp sønn å hekte på døren han har revet av leketraileren.

Sett deg ned og kjør en bil bortover golvet. Ta en ny bil og kjør denne bortover golvet. hjelp sønn å putte biler inn i tilhengeren på en trailer.

Ring mormor og si at sønnen har vokst

Gi sønn frukt.

Bytt bleie på sønn mens han sier NEINEI, samtidig som du har en naturlig prat om pottebruk.

Skru av "vennebyen"  fordi denne har stått på en stund og du blir gal av kjenningsmelodien. Bruk et øyeblikk til å reflektere over at du ikke vet når brannmann Sam sluttet og vennebyen begynte. Tenk at det nå er nok tv. Si høyt til sønn at "det er nok tv", for å understreke dette. Observer sønns "NEI NEI NEI utbrudd" de neste fire minuttene.

Kjør biler bortover golvet en stund. Plukk opp en bil, og spør sønn hvilken farge det er. Si den egentlige fargen på bilen, samtidig som du forbereder sønn på at han snart skal sove en time. Observer sønn si NEI NEI , for så og kaste bilen bortover golvet.

Gi sønn drikke som han bedt om for å utsette leggingen.

Legg sammen klær på tørkestativ.

Legg sønn, og si han bare skal sove en time. Bruk litt tid til å tenke over det faktum at sønn ikke vet om en time er en evighet eller et øyeblikk, samtidig som du ignorerer hans NEINEINEI utbrudd.

Vask stuegulvet. Se minst mulig på fillen/moppen. Bruk lang tid på noe udefinerbart på kjøkkengolvet...

Skru på tv. Se på tv samtidig som du tenker at det har vært stille en halv time. Bruk hodet til å beregne gjenværende tid for vekking. Vær glad for denne oppfriskningen av mattekunnskapene dine (60-30 =30)

Ta ut av vaskemaskin. Finn ull og sett på ny. Heng opp ruklet du nettopp tok ut . Registrer at din mor ville hengt det på en mye finere måte.

Vekk sønn .

Si nei til sønn når han prøver å leke med bøtta som du nettopp har brukt når du vasket gulvet. Finn en annen bøtte. la sønn leke med denne. Tenk at denne sikkert er mye renere enn bøtta du nettopp nektet ham å leke med. Ikke tvil på dette.

Ta ut av oppvaskmaskinen samtidig som sønn putter biler i bøtta. Nyt lyden av sønn som snur bøtta opp ned flere ganger etter hverandre.

Start med middagen, samtidig som du tildels deltar i sønns nye kreative "bøttelek".

 La sønn ta med seg lastebil på stellebordet for å unngå NEINEI. Irriter deg over at lastebilen er i veien , og prat rolig om pottebruk.

Drit i at middagen skulle stått på bordet før han kom hjem, og si hei til din samboer. klask han i hodet med en banan når han bemerker at maten burde stått på bordet.

Spis. Spør samboer hva som skjedde på jobben. Gjør iherdige forsøk på å forstå hva samboer sier, og stapp samtidig fisk i munnen på sønn som  henger halvveis over bordet.

Diskuter med samboer hvem som er trøttest. Dersom det ikke oppnåes enighet avgjøres dette med stein , saks og papir. Snakk om at sønn kanskje burde bades i kveld. Utsett dette til neste dag. Spark litt ball med sønn. Gi sønn mat,vask, puss og legg sønn

Se på sønn sove. Undertrykk øyeblikkstanken om å vekke ham fordi du synes han er så fin. Tenk at du burde lekt mer med sønn mens han var våken, og at du er heldig!






















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar